Genaro Flores Lapidarij (1990)

Genaro Flores

Last updated on February 10, 2023

Godine 1989. došao sam na studij saksofona na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Na kraju prve godine, kolega Andrej Jakuš, student trube, pitao me bih li svirao s njim u brass sekciji u autorskom funky bandu, što sam ja rado prihvatio. Band se zvao Genaro Flores, a osnovali su ga Zadrani na studiju u Zagrebu.

Te 1990. godine počeli smo s probama, koliko se sjećam početkom lipnja, aranžirajući i uvježbavajući pjesme u nekom atomskom skloništu, da bi krajem lipnja ili početkom srpnja imali prvi nastup u zagrebačkom klubu Concordia u Kranjčevićevoj ulici.

Preko ljeta je bila pauza, da bismo se ponovno okupili u istom sastavu na jesen 1990. kada smo se svi ponovno vratili u Zagreb. Tu sezonu smo dosta nastupali po zagrebačkim klubovima, Kulušić, Lapidarij i sl., bili smo u Zadru par puta, i napravili smo nekoliko demo snimaka. Na proljeće 1991. smo čak imali nekoliko TV nastupa na tadašnjoj ZG3 TV i glazbenoj emisiji Top Cup na Hrvatskoj radioteleviziji. Ponovno je uslijedila pauza preko ljeta i okupljanje na jesen.

Na jesen 1991. je bilo promjena u bandu, Galen Matulina je zamijenio Olivera Marasovića na basu i Damir Šomen je zamijenio Alana Andabaku na bubnjevima, koji je prije toga zamijenio Mladena Maleka, Maro Market zamjenjuje Nenada Šarića na klavijaturama.

Band je te sezone zvučao zrelo s dobrim autorskim pjesmama i iako je bila ratna godina, sviralo se puno po klubovima i imali smo jedan ili dva spota u glazbenoj emisiji Hit Depo i TV nastup uživo u tadašnjem Rock Cafeu na Novoj Vesi. Zadnji nastup banda je bio prije ljeta 1992. i svi smo nekako očekivali da ćemo se ponovno okupiti na jesen kao i svake godine, no do toga nažalost nikad nije došlo.

Članovi Genaro Flores su bili:

Robert Brkić – glavni vokal
Martina Matić i Branka Savičević – prateći vokali
Hrvoje Marcelić – električna gitara
Andrej Jakuš – truba
Zdenko Ivanušić – alt saksofon
Neno Šarić, Maro Market – klavijature
Oliver Marasović, Galen Matulina – električni bass
Mladen Malek, Alan Andabaka, Damir Šomen – bubnjevi