Press Release 1

Hrvatski GlazbeniciPress Release – Hrvatski glazbenici postižu uspjehe u svijetu

Na nedavno održanom izboru za glazbene nagrade Fame Games Effigy Awards 2008 hrvatski jazz saksofonist i skladatelj Zdenko Ivanušić dobio je četiri nominacije u tri kategorije: za najboljeg jazz-funk glazbenika, najbolju instrumentalnu izvedbu, te najbolju jazz-funk skladbu za dvije skladbe.

  • Best Artist in Style – Jazz Funk
  • Best Instrumental Performance
  • Best Song in Style – Jazz Funk (Lost In Html Remix)
  • Best Song in Style – Jazz Funk (Crossreference)

Effigy Awards dodjeljuju se svake godine glazbenicima u raznim kategorijama iz svih dijelova svijeta. Tu godišnju nagradu organizira međunarodni radijski program/webcast Fame Games, koji prvenstveno promovira nezavisne glazbene umjetnike. Uz odluku stručnog žirija u čijem su sastavu neka od značajnih imena svjetske glazbene scene, u obzir se uzimaju i glasovi slušatelja.

Njegova zadnja dva albuma Lost in HTML i Mellow koje je izdao za Zivaldo Records popraćena su izvrsnim kritikama poznatih svjetskih glazbenih kritičara.

“Lost In HTML” je neočekivano glazbeno blago, pravi dragulj muzičke produkcije. Zdenko Ivanušić možda nije poznat prosječnom slušatelju jazz glazbe, ali ovim albumom, njegovim domišljatim kompozicijama i čudesnom izvedbom na saksofonima, pridobio je ovog jazz kritičara već nakon prvog slušanja.” Edward Blanco, jazz kritičar

Ivanušić već surađuje s glazbenim producentima u Americi, a CD Mellow bit će spomenut i u najnovijem izdanju američkog časopisa Downbeat.